تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
ارتوپدی فنی چیست؟

ارتوپدی فنی چیست؟

دوشنبه 20 آذر 1402
15:11
آبان مگ

در صورتی که با دستگاه‌های ارتز آشنایی دارید، بایستی اشاره کنیم که ارتوپدی فنی، یکی از شاخه‌های پزشکی است که مسائل مرتبط با طراحی و ساخت دستگاه‌های ارتز را پوشش می‌دهد. دستگاه‌های ارتز قادرند تأثیرات قابل توجهی بر ساختار سیستم عضلانی و اسکلتی بدن داشته باشند، از این‌رو نیز این حوزه اهمیت چشمگیری دارد. در ادامه، به طور مفصل‌تر با این حوزه آشنا می‌شویم.

برای پیدا کردن بهترین متخصص ارتوپدی، می‌توانید از روش‌های متنوعی استفاده نمایید. به عنوان مثال، در صورت داشتن دوستان، خانواده یا آشنایانی با تجربه در زمینه ارتوپدی، می‌توانید از آنها نظرات و توصیه‌هایی درباره متخصصان برجسته در منطقه خود جویا شوید.

استفاده از وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها یا پلتفرم‌های آنلاینی که اطلاعاتی درباره پزشکان و اختصاصی‌های ارتوپدی در منطقه شما ارائه می‌دهند، نیز گزینه‌ای موثر است. اغلب این وب‌سایت‌ها دارای نظرات و بازخوردهای بیماران قبلی هستند که به شما کمک خواهند کرد.

جهت اطمینان از تجربه، تخصص و روش کاری متخصص ارتوپدی، می‌توانید یک جلسه مشاوره حضوری با او ترتیب دهید. در این جلسه، قادر خواهید بود سوالات خود را مطرح کنید و اطلاعات بیشتری درباره روش‌های درمان، تجربه و تخصص او کسب نمایید.

 

به هر حال، به خاطر داشته باشید که بهترین متخصص ارتوپدی برای شما باید با نیازها و وضعیت شخصی شما سازگاری داشته باشد. همچنین، اطلاعات شخصی، تجربه پزشک و نظرات بیماران پیشین می‌توانند در فرآیند انتخاب مناسب به شما کمک کنند.

شناخت ارتوپدی فنی

یکی از اجزای گرانبهای حوزه ارتوپدی، بخش فنی آن به خصوص به مفهوم بهینه‌سازی سازگاری با ساختار بدن انسان اختصاص دارد. این حوزه از ارتوپدی به طور اساسی به طراحی و ایجاد وسایل پزشکی مرتبط با اصلاحات جسمانی می‌پردازد. بخش اساسی این حوزه در تدوین و تولید ابزارها و وسایل ارتوزی و پروتزی استفاده می‌شود.

افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند، علاوه بر دانش فنی لازم برای طراحی، ساخت و کنترل وسایل، باید به اشکال و حرکات صحیح بدن انسان آشنا باشند. این دانش در ارائه راهکارهای تمرینی برای بهبود و درمان مشکلات افراد مبتلا به اختلالات جسمانی بسیار حیاتی است. همچنین، ارتباط مستقیم با بیماران و تفهیم نیازهای آنها نیز از جنبه‌های اساسی این حرفه است. به طور خلاصه، حوزه ارتوپدی با اجتماع دانش فنی و فهم عمیق از بدن انسان، بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به مشکلات جسمانی را هدف خود قرار می‌دهد.

درمان به کمک ارتوپدی فنی

هر شخص بر اساس نوع بیماری یا آسیبی که به او وارد می‌شود، معمولاً از روش‌های خاصی برای درمان استفاده می‌کند. اما مراحلی که در زیر شرح داده شده، برای اکثر بیماران مشترک است:

·     جزئیات بیماری های پیشین: اولین قدم که هر پزشک متخصص باید انجام دهد، بررسی سابقه بیماری‌ها و مشکلاتی است که در مناطق مختلف بدن ایجاد شده‌اند.

·     تشخیص آسیب: برخی آسیب‌ها ممکن است نیازمند روش‌های درمانی ابتدایی مانند استفاده از گچ باشند. بنابراین، ابتدا باید نوع آسیب و روش‌های بهبودی مناسب آن تشخیص داده شود.

·         پیگیری وضعیت بیمار: در صورتی که انتخاب درمان با استفاده از ارتز باشد، وضعیت بیمار باید به طور مداوم نظارت شود. در این مرحله، اثربخشی ارتز در بهبودی بیماری باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

وظایف ارتوپد فنی

با توجه به کلیت مفاهیم مطرح شده درباره حوزه پزشکی ارتوپدی و توانمندی‌های برجسته‌ای که این رشته در درمان اختلالات مختلف دارد، حال به نگاه دقیق‌تری به وظایف ارتوپد فنی می‌پردازیم. این وظایف به شرح زیر می‌باشند:

1.       ملاقات با افرادی که نیازمند بهره‌برداری از وسایل و تجهیزات حرکتی هستند.

2.    تحلیل و ارزیابی وضعیت بیمار به منظور تشخیص بهترین دستگاه جهت بهبود حرکت و عملکرد او. این دستگاه‌ها ممکن است از جمله پای مصنوعی یا کفش طبی باشند. در هر صورت، هدف اصلی آنها بهبود کیفیت حرکت فرد است.

3.       انجام تجزیه و تحلیل دقیقی از بدن بیمار تا به معضلات و نقاط ضعف احتمالی پی ببرد.

4.    ارائه راه‌حل‌های مناسب برای افرادی که به دلایلی مانند سانحه یا مشکلات مادرزادی دچار نقص یا عدم تمامیت عضو هستند. این راه‌حل‌ها ممکن است شامل استفاده از دستگاه‌ها یا تمرینات و توصیه‌های توانبخشی باشند.

5.       ارائه آموزش کامل به بیمار برای یادگیری نحوه استفاده صحیح از دستگاه و تجهیزات مختلف.

6.       در صورت لزوم، تنظیم مجدد دستگاه‌ها و تجهیزات به منظور تناسب بهتر با نیازهای بیمار.

7.       پس از طراحی و ارائه دستگاه به بیمار، ارتوپد فنی مسئول بررسی مداوم شرایط بیمار و کارکرد دستگاه در طول دوره درمان است.

این وظایف به طور کلی تلاش ارتوپد فنی را در جهت بهبود حرکت و کیفیت زندگی افرادی که با مشکلات حرکتی مواجه هستند، نشان می‌دهد. این حوزه از پزشکی با ارتقاء فناوری و تخصص‌های جدید، بهبود مداوم در کیفیت خدمات به بیماران را ایجاد کرده است.

کاربردهای ارتوپدی در حوزه فنی

متخصصان این حوزه از زمینه ارتوپدی، با استفاده از دانش و آموزش‌های به‌دست‌آمده، قادرند تا دستگاه‌های کاربردی متنوعی را طراحی نمایند. این زمینه‌ها عبارت‌اند از:

·         سامانه‌های موقعیت‌یابی و درمان اختصاصی برای افراد مبتلا به ارتروز.

·     تجهیزات ارتوپدی مناسب برای جوانان و کودکان، شامل مهارکننده‌های حرکتی چندمحوره (MMC)، کمک‌های حرکتی تقویتی(AMC) و افزونه‌های پروتزی انعطاف‌پذیر(ICP).

·         تکنولوژی‌های پیشرفته پانسمان و ارتوزها جهت بهبود و بهسازی عملکرد اندام‌های مختلف بدن.

·         ابزارهای فشرده‌سازی مناسب برای تسهیل و بهبود فرآیندهای ترمیمی و تقویتی.

·         طراحی و ساخت سازه‌های ویژه‌ای که به تثبیت و حمایت از اندام‌ها کمک می‌کنند.

·         توسعه پروتزهای پیشرفته برای جبران از دست دادن اندام‌های پایینی، به‌عنوان مثال پاهای مصنوعی.

·         ایجاد ابزارها و وسایل کمکی مصنوعی مانند بازوهای مکانیکی برای افرادی که از عضوهای بالایی خود محروم هستند.

به وسیله تخصص و دانش خود، متخصصان ارتوپدی در این زمینه‌ها تلاش می‌کنند تا راهکارهای نوآورانه‌ای ارائه دهند که به بهبود کیفیت زندگی و عملکرد افراد مبتلا به مشکلات ارتوپدی کمک کنند.

جمع‌بندی

در زیررشته‌ی حیاتی ارتوپدی، ارتوپدی فنی به یکی از زیرمجموعه‌های اساسی محسوب می‌شود. در این حوزه، افراد با فرآیند طراحی و تولید دستگاه‌های کاربردی به نام ارتز آشنا می‌شوند. ارتوپدی فنی به ویژه به اصول ارگونومی بدن توجه ویژه‌ای دارد تا دستگاه‌ها به بهترین نحو با بدن هماهنگ شوند. پس از تجویز دستگاه، تخصصی که در ارتوپدی فنی فعالیت دارد، مسئولیت ارزیابی عملکرد بیمار با دستگاه را به مدت زمان طولانی بر عهده دارد. توصیه می‌شود که بیمارانی با بیماری‌های ارتوپدی زیر نظر بهترین متخصصین ارتوپدی کشور و با تیم درمانی برای بهبود وضعیت خود همکاری کنند.

 


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 63 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آبان مگ است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|